Corbyn: S dobrou dohodou by pro Británii bylo lepší nebýt v EU

Lídr labouristů dal najevo, že on osobně ohledně členství Británie v EU váhá. Narozdíl od řady členů strany.

Předseda Labouristické strany Jeremy Corbyn v neděli řekl, že je stále možné, aby Velká Británie uzavřela takovou dohodu o odchodu z EU, která bude pro zemi výhodnější než členství. Odpověděl tak na dotaz stanice BBC o tom, zda je pro Británii lepší členství v EU, nebo varianta být mimo EU. Corbyn řekl, že to závisí na dohodě s Evropskou unií.

I když Corbyn sdělil, že bude sledovat politické kroky, které rozhodnou členové strany, což by mohlo být jasné „zůstat“, tak na rozdíl od jiných labouristických stínových ministrů, Corbyn ohledně členství v EU váhá.

„Prosím, pamatujme si, proč lidé volili odchod z EU, proč volili zůstat, ale také si pamatujme, že je zde víc, co všechny tyto lidi spojuje – škrty, investice, vzdělání, bydlení, zdraví, zelená průmyslová revoluce – než co je rozděluje,“ řekl šéf Labouristické strany v rozhovoru pro BBC.

Strana bude projednávat situaci kolem Brexitu 23. září na stranické konferenci v Brightonu.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.