Berlín má problém s „kokainovými taxíky“

Nová „služba“ v Berlíně umožňuje prodej kokainu dovozem, kokain se stal v Berlíně populární drogou, která zabíjí.

Berlínská policie stále větší obavy z nárůstu obliby kokainových taxíků, které dovezou drogu lidem přímo domů. Kokain hraje stále větší roli v berlínské statistice úmrtí spojených s užíváním narkotik.

Policie nyní vyšetřuje asi 35 případů, které se týkají této formy prodeje drog. Zákazník má nyní možnost zatelefonovat nebo poslat smsku na soukromé telefonní číslo, které ho spojí s neoficiální telefonní centrálou. Do 15 minut po objednávce se objeví neoznačené auto a prodej drogy se obvykle uskuteční právě v něm.

Kokain hrál v posledních dvou až třech letech na berlínské drogové scéně stále větší roli. Hned po heroinu patří k nejčastějším příčinám smrti. V roce 2018 vzal život 35 lidem, v roce 2019 úřady hlásí dalších 25 úmrtí po užití kokainu.

V rámci vyšetřování této kriminální činnosti zadržela letos v květnu berlínská policie dva muže v „kokainovém taxi“. V jejich autě byly dvě falešné střelné zbraně a kilogram kokainu v hodnotě 40 tisíc euro.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.