Na obchodní dohodu mezi USA a Británií bych si nevsadil, řekl expremiér Blair

V aktuálním rozhovoru Blair varoval před dnešním protekcionismem jako překážkou při vyjednání obchodních dohod.

Bývalý britský premiér Tony Blair by si na dosažení obchodní dohody mezi USA a Velkou Británii nevsadil. Řekl to mimo jiné v rozsáhlém pondělním rozhovoru s agenturou Reuters. Podle Blaira dnes komplikují dosažení obchodních dohod protekcionistické nálady po celém světě.

„Na obchodní dohodu mezi USA a Velkou Británii bych si nevsadil. Myslím si, že to bude velmi složité,“ sdělil Blair. „V dnešním světě jsou (obchodní dohody) mnohem složitější, je zde velmi mnoho protekcionistických nálad.“

Novou obchodní dohodu mezi USA a Velkou Británií chce po Brexitu uzavřít vláda premiéra Borise Johnsona. Americká strana dala opakovaně najevo, že s dohodou může po odchodu z EU počítat.

Bývalý premiér vedle toho v rozhovoru nazval současnou Británii „zmatkem“ a prohlásil, že ani Labouristická, ani Konzervativní strana si podle něj nezaslouží vyhrát volby 12. prosince.

Více se dočtete (anglicky) zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.