Stoltenberg se postavil za pražské starosty

Milan Daniel píše o velkém riziku, jemuž se vystavil generální tajemník NATO.

V předvečer kulatého výročí konce války se Jens Stoltenberg postavil za primátora Hřiba a další pražské starosty, kteří se stali známými originální interpretací historických událostí spojených s rolí někdejších osvoboditelů republiky.

Není však jasné, čeho chce šéf aliance v této souvislosti dosáhnout a zda neriskuje její pověst.

Dosud se totiž neví – a žádná tajná služba se k tomu nevyjádřila – zda ten agent, o němž psal Respekt, disponuje ricinem, což je jed, nebo jde o projímavý ricinový olej, jak soudí pan prezident, nebo někteří pochybovační komentátoři.

Druhá varianta, která je vzhledem ke skrývání pana Koláře pravděpodobnější, by mohla mít pro pana generálního tajemníka fatální následky a NATO by na to doplatilo totální ztrátou respektu.

Leda, že by se k hnědé barvě přihlásilo hrdě a otevřeně. V tom případě by alianci samozřejmě slušela.

Ilustrační foto: Autor – U.S. Secretary of Defense – 200229-D-AP390-1284, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87595716

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.