Biden si vybral kandidátku na viceprezidenta

Kalifornská senátorka Kamala Harrisová bude demokratickou kandidátkou na viceprezidenta Spojených států.

Demokratický kandidát na prezidenta USA, Joe Biden si zvolil jako svého kandidáta na viceprezidenta senátorsku Kamalu Harrisovou. Harrisová je první Afroameričanka, která bude nominována na (vice)prezidentské kandidátce za velkou politickou stranu v USA.

Reuters uvádí, že se Biden ocital pod tlakem, aby navrhnul afroamerického kandidáta na viceprezidenta vzhledem k rostoucím nepokojům v USA, které mají také rasový podtext.  55letá politička Harrisová má ale také asijské kořeny, jak píše dále agentura.

Biden a Harrisová se mají veřejně objevit ve středu na události, která se koná v Bidenově domovském městě, Wilmingtonu ve státě Delaware.

Demokratka Harrisová byla v roce 2016 zvolena do Senátu jako první afroamerická ženská kandidátka v dějinách amerického Senátu.

Před čtyřmi lety to byla právě ztráta hlasů afroamerických voličů, co vedlo k prohře Hillary Clintonové. Bidenovu volební kampaň letos v únoru zachránili černoští voliči v Jižní Karolíně, Biden potřebuje nyní jejich silnou podporu v prezidentských volbách především ve státech Michigan, Pennsylvania a Wisconsin.

Psali jsme:

Ilustrační foto: Autor – Office of Senator Kamala Harris – https://twitter.com/KamalaHarris/status/975391142131982336, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67529307

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.