Demokraté nominovali Bidena. Postaví zemi na nohy, slibují

Bývalý viceprezident je formálně kandidátem Demokratické strany na post prezidenta USA.

Demokratická strana formálně nominovala bývalého viceprezidenta USA a senátora Joe Bidena jako svého kandidáta na funkci prezidenta pro volby v listopadu 2020. Biden se tak oficiálně stal protikandidátem současného prezidenta Donalda Trumpa (Republikánská strana).

Demokratická strana slibuje, že Biden dokáže postavit na nohy pandemií poškozenou americkou ekonomiku a skončí chaos spojený s administrativou Donalda Trumpa.

K nominaci došlo druhý den demokratického konventu, na kterém vystoupili například bývalý prezidenti Bill Clinton a Jimmy Carter, ale také někteří vysoce postavení republikáni, kteří věří, že Biden vrátí prezidentskému úřadu integritu a americkému životu pak normálnost.  Většina událostí demokratického konventu probíhá online vzhledem k probíhající pandemii.

Konvent demokratů se konal pod heslem „Na vedení záleží“. Během celého večera se skloňovala Bidenova dlouholetá zkušenost jako pravý opak Trumpova stylu politiky s ohledem na pandemii a na to, že Trump má prý sklon ke korumpování demokratických institucí.

Bývalý prezident USA Bill Clinton například řekl, že v „v těchto časech by Oválná pracovna měla být velícím centrem. Místo toho je středem bouře. Je tam chaos.“  Clinton dodal, že jedna věc se ale v Trumpově politickém provedení nemění –odmítání odpovědnosti a shazování viny na někoho jiného.

Konvent Republikánské strany se má konat příští týden a ve většině případů bude probíhat online. Podle očekávání pronese Donald Trump na konventu svůj projev, ve kterém přijme kandidaturu na prezidenta USA. Projev bude pronesen z Bílého domu, i když je toto rozhodnutí kritizováno. Trump tak má politizovat prezidentskou rezidenci.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.