Biden povede i nadále kampaň „z domu“

Volby v USA: Kandidát na prezidenta USA za Demokraty se chce při předvolební kampani spolehnout na vědecká doporučení. Velkým akcím na veřejnosti se vyhne.

Kandidát na prezidenta USA Joe Biden v nedělním rozhovoru potvrdil, že zatím bude pro prezidentskou kampaň pokračovat v dosavadní strategii, při které kvůli pandemii v USA omezil svoje cesty a vyhýbá se davům lidí. Biden ke své kampani a jejímu průběhu řekl: „Budeme se řídit podle vědy a tím, co nám vědci řeknou.“

Biden tak bude pokračovat v dosavadním trendu. Například nominaci na prezidenta přijal Biden z prázdné místnosti v hotelu v Delaware. Většina událostí Demokratického konventu se také konala online.

Naopak Bidenův soupeř a současný prezident Donald Trump počítá s celkem agresivní cestovní kampaní. Už minulý týden Trump cestoval do Pensylvánie a do Wisconsinu. Biden za to Trumpa kritizoval. „Podívejte se, co se děje s těmito událostmi, lidé zemřou, lidé se sejdou, nemají roušky a skončí s koronavirem“, cituje Bidena Reuters. Nicméně zdravotní odborníci ve státě Oklahoma, kde se v červnu konala jedna z Trumpových předvolebních akcí, takovou spojitost mezi předvolebními shromážděními a epicentry nemoci odmítají. Trump se nicméně právě od června omezil na malé události z hlediska počtu lidí.

Trump a jeho kampaň se snaží Bidenovu strategii zesměšnit. Hovoří o tom, že se Biden schovává, ve svém „sklepě“.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.