Německá Die Linke považuje další zadržování Juliana Assange za skandální

Německé levicové poslankyně Sevim Dagdelenová a Heike Hänselová požadují Assangeovo propuštění.

„Další zadržování Juliana Assange je naprostým skandálem. Strana Die Linke požaduje okamžité propuštění novináře a zakladatele WikiLeaks,“ vysvětluje Sevim Dagdelenová, předsedkyně parlamentní skupiny Die Linke z Výboru pro zahraniční věci. Heike Hänselová, místopředsedkyně parlamentní skupiny téže strany na svém webu uvedla:

Rozhodnutí britského soudnictví odmítnout propuštění na kauci je nepochopitelné a představuje útok na život a zdraví Juliana Assangeho. Sama soudkyně poznala jeho těžkou depresivní nemoc. Navíc v jeho vězeňském křídle narůstají infekce covidu-19 a Assange patří k rizikové skupině.

Spolková vláda musí udělat vše pro to a na všech úrovních, aby zajistila, že Julian Assange nezemře v britském vězení Belmarsh. Assange musí být okamžitě propuštěn z humanitárních důvodů.

***

Jak uvedla pro !Argument Alena Krempaská: „Sudkyňa tvrdí, že Assange má dobrý dôvod pred ďalším konaním ujsť a USA má právo odvolať sa voči jej verdiktu. Dlhá vojna o normálny život pre Assangea tak pokračuje a pomstou bude, že si ďalej posedí na samotke vo väzení.”

 

Psali jsme:

Ilustrační foto: Autor – Wikipedia Commons

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.