Elektrická auta zvyšují poptávku po kovech

Peníze, které lze vydělat v rozvíjejících se odvětvích čisté energie, jsou velkou motivací.

Elektrická vozidla se rychle prosazují na automobilových trzích po celém světě, přičemž v mnoha zemích se očekává, že v nejbližší budoucnosti budou automobily poháněné čistšími bateriemi předstihovat své tradiční protějšky na fosilní paliva.

Nové automobilové společnosti, jako je Tesla v USA a NIO v Číně, spolu s tradičními automobilovými společnostmi, jako je GM a Ford v USA a Toyota a Daimler v Japonsku a Německu, přijímají elektrickou budoucnost – budoucnost poháněnou především rychlým pokrokem v technologii baterií. Údaje o surovinách používaných k výrobě těchto baterií ukazují předpokládaný masivní nárůst poptávky po základních a drahých kovech v nadcházejícím desetiletí.

Tato poptávka po kovech tlačí na špičkové těžební a investiční společnosti po celém světě, aby investovaly do akvizicí klíčových materiálů primárně používaných při výrobě baterií pro elektromobily. Mnoho z nich sází na pokračující pokles fosilních paliv, jako je uhlí a ropa, a přecházejí na investice do kovů nacházejících se v bateriích, do technologií solárních panelů a dalších čistších zdrojů paliv.

Výhledy trhu se solární energií a bateriemi pro elektromobily (zdá se) ukazují na obrovský boom poptávky a příležitost vydělat ještě více peněz než u fosilních paliv. Zatímco katastrofy související se změnou klimatu jsou faktorem pro společnosti a investiční firmy (které se vzdalují od fosilních paliv), peníze, které je třeba vydělat v těchto rychle se rozvíjejících odvětvích čisté energie, jsou možná ještě větší motivací.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.