Frankfurt se připojil k „Nové Hedvábné stezce“

V budoucnu by měly nákladní vlaky z Číny pravidelně zastavovat u kontejnerového terminálu ve Frankfurtu.

Na začátku dubna dorazil nákladní vlak z čínského hlavního provinčního města Ťi-nan poprvé do kontejnerového terminálu společnosti Contargo v průmyslovém parku Frankfurt-Höchst. To znamená, že frankfurtský region je nyní připojen k „Nové Hedvábné stezce“. Po této premiéře očekává Contargo ve Frankfurtu více přímých vlaků z Číny.

Doba přepravy mezi městy Ťi-nan a Frankfurt nad Mohanem trvá od 18 do 20 dnů. Vlak přivezl 44 kontejnerů, které obsahovaly spotřební zboží z Číny.

Zákazníci hledají alternativu

„Region Rýn-Mohan je konečně napojen na Novou Hedvábnou stezku,“ říká Kawus Khederzadeh, generální ředitel společnosti Contargo. „Zatímco mnoho lodí z Dálného východu je nadměrně zatíženo rezervacemi, vnitrozemská plavidla v západních přístavech často čekají na vyprázdnění, sazby námořní přepravy enormně vzrostly a v námořních přístavech je nedostatek kontejnerů, někteří naši zákazníci hledají alternativu.“

Po první zkušební dodávce by nákladní vlaky z Ťi-nanu měly do terminálu ve Frankfurtu jezdit dvakrát až třikrát měsíčně. V příštích týdnech se tak očekává více vlaků z různých čínských regionů.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.