Spojené arabské emiráty jsou lídrem v zavádění 5G

Inteligentní veřejná správa bez zbytečného papírování je dnes v Emirátech samozřejmostí. Díky digitální transformaci země…

Vzhledem k tomu, že 5G již bylo zavedeno ve většině emirátů, jsou Spojené arabské emiráty lídrem v zavádění telekomunikační technologie páté generace, která silně ovlivňuje odvětví, jež jsou závislá na reakcích v reálném čase.

„Spojené arabské emiráty jsou první zemí na světě, která má ministerstvo pro umělou inteligenci, což dokazuje, že země skutečně hledá výhody využití této nejmodernější technologie,“ řekl Chris Cooper, generální ředitel společnosti Lenovo DCG pro Blízký východ a Afriku.

Zatímco někteří uživatelé mobilních telefonů význam 5G zlehčují a domnívají se, že díky němu budou moci na svých telefonech sledovat video rychleji, tato technologie nebyla navržena s ohledem na jednotlivé uživatele, ale spíše na průmyslová odvětví a podniky, které budou mít z její rychlosti a bezpečnosti prospěch, vysvětlil Cooper.

Hlavními výhodami 5G jsou rychlost, která umožňuje průmyslovým odvětvím rozhodovat v reálném čase, a bezpečnost, vysvětlil Cooper. „Síť 5G je mnohem bezpečnější než Wi-Fi, takže je více zajištěná proti nabourání a narušení pracovního prostředí,“ řekl Cooper.

Úspěšná digitální transformace

Proces digitální transformace v SAE začal na počátku 80. let 20. století zřízením Úřadu pro veřejné informace. Tento úřad byl zodpovědný za automatizaci vládních procesů a zavedení počítačů do práce federální vlády.

Dnes se Emiráty umisťují na předních místech světových a arabských indexů v různých oblastech, včetně inteligentní veřejné správy, telekomunikací, vzdělávání, zdravotnictví a digitálních řešení obecně.

V ekonomickém sektoru se SAE umístily na prvním místě v řadě ukazatelů, včetně partnerství veřejného a soukromého sektoru a jeho vlivu na rozvoj technologií, využívání virtuálních profesionálních sítí a vládních nákupů pokročilých technologických produktů. Na úrovni arabského regionu se SAE umístily na 1. místě v globálním inovačním indexu, indexu připravenosti na budoucnost, indexu digitální konkurenceschopnosti a indexu tržní hodnoty informačních a mediálních technologií.

Pokud jde o budování kapacit, Spojené arabské emiráty se umístily na 4. místě na světě v oblasti přizpůsobivosti právního rámce digitálním obchodním modelům, na 2. místě v oblasti využívání informačních a komunikačních technologií, využívání a analýzy velkých objemů dat a orientace státní správy na budoucnost.

Dosažené iniciativy v Emirátech zahrnují orientaci na veřejnou správu bez papírování, platformy digitálních služeb a digitální propojení mezi vládními subjekty prostřednictvím federální sítě (FedNet), UAE Pass a sběrnice vládních služeb (GSB). Iniciativy zahrnují také strategie schválené vládou pro vstup do éry 4. průmyslové revoluce, umělé inteligence a analýzy velkých dat.

SAE se umístily na 4. místě na světě v oblasti kybernetické bezpečnosti a na 1. místě v arabském regionu v oblasti infrastruktury umělé inteligence a přístupu k informačním technologiím.

V oblasti ekonomiky a bezpečnosti dosáhly SAE významných úspěchů, mimo jiné v podobě projektu „Začni podnikat do 15 minut“ (Start your business in 15 minutes). Obyvatelé Emirátů mají také k dispozici federální síť „FedNet“ a digitální identitu „UAE PASS“.

UAE PASS umožňuje občanům a obyvatelům SAE přístup k více než 6 000 službám poskytovaným 130 vládními, polostátními a soukromými subjekty prostřednictvím jejich webových stránek a aplikací, a to pouhým ověřením přístupu na chytrém telefonu.

Úspěchy posilují orientaci SAE na novou budoucnost v éře čtvrté průmyslové revoluce, umělé inteligence, vesmíru a digitální znalostní společnosti.

Psali jsme:

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.