Olympiáda nejenom bez diváků, ale i bez sportovců?

Ivo Šebestík ve své glose míní, že dnešní doba je nejspíš laboratoří kuriozit, která už vynalezla humor bez humoru, hudbu bez melodie, média bez novinářů a politiku bez politiků…

Letní olympijské hry v Tokiu jsou kuriózní v tom smyslu, že sportovci se snaží podávat vynikající výkony před prázdným hledištěm, tedy přesněji před publikem tvořeným jakýmisi papírovými, lepenkovými nebo umělohmotnými atrapami nahrazujícími živé diváky.

Ani ne za rok by se měly konat v jiné východoasijské zemi zimní olympijské hry. Tou zemí je Čína. Spojené státy neschopné porazit Čínu ve spravedlivém soutěžení, bojují s ní metodami (slušně řečeno) jinými. Tedy mimo jiné i mobilizují své spojence (vazaly) na Západě k bojkotu těchto čínských olympijských her.

Pokud by se jim podařilo odvrátit tyto své vazaly od účasti na čínských olympijských hrách, nemuselo by to pořadatele v podstatě vůbec mrzet. A hlavně by to nemuselo mrzet sportovce ze zemí planoucích spravedlivým hněvem vůči Číně a horujících bezdůvodnou láskou k USA. Časy, ve kterých žijeme, jsou totiž nejspíš laboratoří kuriozit, o jakých se dřívějším generacím ani nesnilo. Jestliže mohou být olympijské hry, ten největší svátek sportu, bez diváků, pak proč by se nemohly obejít i bez sportovců? Byly by jenom jako, na oko, ale o to dražší a úžasnější!

Jen houšť, lidstvo (zejména to na Západě) má ještě před sebou velice mnoho lákavých a dosud nevyužitých možností k plnohodnotnému šílenství. Restaurace bez hostů, tváře již navždy zakryté škraboškami, školy bez žáků, tedy výuka přes počítač, olympijské hry bez diváků, možná jednou i bez sportovců… Co tak i sex bez tělesného kontaktu? To je nápad, že?! Již se zrodil humor bez humoru, hudba bez melodie a rodí se i literatura bez tématu. Média máme už delší čas bez novinářů, politiku bez politiků a volby bez naděje. Co si přát ještě více?

A propos, nemají psychiatrické léčebny už nějakou dobu nával v čekárnách a plně obsazené lůžkové kapacity? Mělo by se to průběžně sledovat! V médiích mi scházejí statistiky, kolik právě toho dne přibylo lidí padlých na hlavu. A kolik se z toho radostného stavu euforie vyléčilo. A hlavně, jak probíhá testování duševní kondice obyvatelstva a zda jsou ještě testy zdarma.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.