Společnost TSMC bude vyrábět čipy v Japonsku

Tchajwanský čipový gigant TSMC oznámil, že plánuje postavit novou továrnu v Japonsku, aby uspokojil dlouhodobý zájem o čipy.

Společnost TSMC, největší smluvní výrobce čipů na světě a klíčový dodavatel společnosti Apple, uvedla, že v Japonsku zřídí továrnu na výrobu čipů, která bude využívat starší technologie výroby čipů, což je segment, v němž je v současné době velký nedostatek dodávek v důsledku silné poptávky ze strany výrobců automobilů a technologických společností.

Pokročilé čipy vyráběné společností TSMC, která je oficiálně známá jako Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, se používají ve všech zařízeních, od špičkových chytrých telefonů, jako je nově představený 5G iPhone 13 společnosti Apple, až po umělou inteligenci, automobily a širokou škálu spotřebního zboží nižší třídy. Kapacita společnosti TSMC zůstane v letošním roce a v průběhu roku 2022 „napjatá“.

Společnost zvýšila svou prognózu růstu tržeb pro rok 2021 na přibližně 24 % oproti dřívější prognóze přesahující 20 % s odkazem na „megatrend“ v odvětví, kterým je silná poptávka po čipech.

Akcie společnosti TSMC v letošním roce vzrostly o 8,5 % a její tržní hodnota činí 526,3 miliard dolarů, což je více než dvojnásobek hodnoty konkurenční a zákaznické společnosti Intel Corp.

Psali jsme:

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.