Britská policie se chystá na zimní nepokoje

Policie ve Spojeném království připravuje plány, jak se vypořádat s důsledky nákladové krize v zemi, očekává nepokoje a růst kriminality.

Podle článku v britských novinách The Times se britští policisté připravují zvýšení kriminality, rozvrat a dokonce i korupci ve svých řadách.

Britská policie připravuje na zimu pohotovostní plány, jak se vypořádat s důsledky ohrožení milionů britských domácností finančními potížemi, které mohou přerůst do veřejných nepokojů. Národní strategický dokument vypracovaný letos v létě odhalil, že „ekonomické otřesy a finanční nestabilita“ mohou „přispět k nárůstu některých druhů trestné činnosti“. Strategický dokument dále tvrdí, že existuje „složité a nepředvídatelné riziko“ a „vyšší pravděpodobnost občanských nepokojů“, protože obyvatelé Spojeného království bojují s rostoucími životními náklady. Očekávají se krádeže v obchodech, vloupání a krádeže vozidel, internetové podvody, vydírání a trestné činy „založené na zneužívání finanční zranitelnosti“.

Obavy úředníků přicházejí poté, co britská energetická společnost Ofgem zvyšuje od příštího měsíce cenový strop pro účty domácností na 3 549 liber (tedy o 80 %) a téměř 88 % dospělých v Británii se obává nákladů na plyn a elektřinu. Britští představitelé odhadli, že Británie, která letos prodala zhruba 15 procent svých zásob plynu, bude možná nucena vykupovat zpět plyn vyvážený do Evropy, aby mohla tuto zimu svítit a topit. Británie má jen malé vlastní zásoby a v zimě obvykle nakupuje plyn zpět z kontinentu, letos ovšem bude vystavena vyšším cenám a chaosu na trhu.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.