Podle Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky je každý pátý migrant uprchlík

Berlin Journal. V první polovině roku 2017 zařadil Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) jen 20,9 % úředně zpracovaných migrantů jako uprchlíky. Každý měsíc přijde do Německa asi 15 000 dalších migrantů.

Podle údajů spolkového ministra vnitra učinil BAMF 408 147 rozhodnutí o azylu. Je to tolik jako nikdy předtím. Die Welt uvádí, že i v mezinárodním srovnání jde o pozoruhodný výkon. V Německu bylo zpracováno dvakrát víc žádostí uchazečů o azyl, než bylo v ostatních zemí EU sebráno.

V roce 2015 přišlo do Německa více migrantů než ve zbylých zemích EU dohromady. V roce 2016 bylo dosaženo rekordu – podáno bylo 740 000 žádostí o azyl.

Azylové řízení může trvat dlouho, proto tedy rekordní počet rozhodnutí v první polovině tohoto roku. Ale u většiny uchazečů, se nejednalo o ty, kteří mají nárok na ochranu.

Výsledky:

39,2 % azylových žádostí bylo odmítnuto, 

20,9 % získalo status uprchlíka,

17,1 % získalo subsidiární ochranu, 16,1% svou žádost stáhlo a  6,7 % získalo zákaz odsunu.

V právním slova smyslu bylo tedy skutečných uprchlíků jen 20,9 %. subsidiární ochrana znamená, že sice ve své domovině by uchazeč nebyl pronásledován, ale jeho návrat by byl příliš nebezpečný. To se týká především uprchlíků před občasnou válkou.

Nyní je počet nových migrantů asi 15 000 měsíčně, v první polovině roku tedy přes 90 000 lidí, je to pořád více než v Itálii, kam přišlo za letošek asi 85 000.

Politik CDU Wolfgang Bosbach tvrdí, že Německo by mělo na hranicích vracet ty migranty, jejichž identita není jasná.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.