Bitcoin je obrovská bublina, která co nevidět praskne

The Street. Bitcoin se v pondělí propadl o více než 8 % – a to je jedné čínské akci. Čína se pustila do regulace v oblasti digitálních měn, aby odvrátila finanční rizika a možné sociální problémy, napsal The Street.

Jenže digitální měny jsou oblíbené – řada mezinárodní bank se snaží připojit k projektu vytvořenému švýcarskou UBS, jehož cílem má být vytvoření nové digitální měny. Tato nová měna by měla vyrovnávat a zprostředkovat platby v rámci blockchainové technologie. A vidíme tam velká jména jako Barclays, Credit Suisse či HSBC.

Nová měna se má jmenovat „utility settlement coin“ a má umožňovat finančním firmám platit za cenné papíry, aniž by musely čekat na transfery tradičních peněz. Takže: zde je nový rival bitcoinu.

Jenže poslední vývoj zdůrazňuje zranitelnost bitcoinu. Peter Schiff z Euro Pacific Capital říká, že „bitcon je celkově obrovská bublina.“

Schiff k tomu dodává, že on sám se k šílenství bitcoinu nikdy nepřipojil, protože prý pochopil, že „to nikdy nebude fungovat. Kryptoměny nikdy nebudou peníze.“

„Nikdy nedosáhnout toho, co si všichni myslí, že dosáhnou. Lidé teď spekulují s něčím, co se nestane.“

Schiff ukázal na bublinu dot.com na počátku 21. století jako příklad spekulace, která skončila kolapsem. On sám se domnívá, že něco podobného se stane s kryptoměnami – skončí to také kolapsem.

Schiff dále dodal, že mezi kryptoměnami je masivní inflace s tím, že bitcoin není jediný. Tvoří je jedna po druhé – a nabídka nakonec překoná poptávku.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.