Uber přiznal krádež dat

ARD Tagesschau.  Stalo se to už před rokem, ale teprve nyní Uber přiznal, že byla ukradena data 57 milionů uživatelů a také Uber-řidičů. Šlo o emailové adresy a telefonní čísla.

Jména, adresy a telefony se týkaly uživatelů z celého světa. A také si útočníci zajistili přístup na data asi sedmi milionů řidičů Uberu. Nešlo ovšem o údaje ohledně jízd či o údaje z kreditních karet, zdůraznila firma.

O útoku nebyly informovány ani úřady, ani postižení. Místo toho dostali hackeři 100 000 dolarů, aby ukradená data zničili. Uber vychází z toho, že data nebyla použita. Hackeři se dostali k datům kvůli špatně chráněné databázi.

Image firmy Uber je tak dále poškozen, Travis Kalanick musel v červnu kvůli sexismu a nespravedlivým pracovním podmínkám a také kvůli tlaku vlivných investorů odstoupit.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.