Chystá Washington jednostranné zrušení sankcí proti Rusku?

Reuters/Gazeta.ru/Interfax/Moskva. Ruský deník Gazeta.ru píše s odvoláním na zdroje z politického webu Politico, že se ve Washingtonu chystá zrušení amerických sankcí proti Rusku.

Informace pocházejí z tweetů Susan Glaserové z Polico a dále z Twitteru Fabrice Pothiera z Atlantic Council.  Pothier napsal, že „Zdroje z Washigtonu potvrzují, že je připraveno nařízení prezidenta o zrušení sankcí.“

Jak informovala také agentura Reuters, telefonní rozhovor s Angelou Merkelovou v sobotu 28. ledna se bude týkat Ukrajiny a Ruska a také otázky zrušení nebo změkčení sankcí proti Rusku.

Bylo také už potvrzeno, že v sobotu 28. ledna si bude prezident Trump také telefonovat s ruským prezidentem Putinem. Podle Putinova mluvčího není ruské straně nic ohledně zrušení sankcí známo.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.