Irský premiér Varadkar bude vypomáhat jako lékař

Varadkar pracoval před vstupem do politiky jako lékař. Nyní by měl jednou týdně vypomáhat svým kolegům v oblasti telefonické diagnostiky.

Irský premiér Leo Varadkar, který před vstupem do politiky pracoval jako lékař, se nabídl, že během koronavirové krize bude jeden den v týdnu pomáhat s telefonickou lékařskou asistencí. „Mnoho členů jeho rodiny a přátel pracuje ve zdravotnictví. Chce pomoci, i když jen malým dílem“, cituje Politico slova mluvčí irského premiéra.

Vadarkar, který se znovu zaregistroval jako praktický lékař, by podle informací Irish Times pracoval v oblasti telefonní diagnostiky. Lidé, kteří mají příznaky nemoci COVID-19, se nejprve obracejí na telefonickou konzultaci s lékařem.

Irské ministerstvo zdravotnictví v březnu zahájilo náborovou kampaň a požádalo, aby se bývalí zdravotníci hlásili do služby.

V Irské republice je podle pondělních údajů celkem 4994 nakažených, 158 lidí nemoci podlehlo a v neděli země hlásila dalších 390 nových případů nemoci COVID-19.

Ilustačné foto: Autor -European People’s Party – EPP Zagreb Congress in Croatia, 20-21 November 2019, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84249771

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.