Mexiko patří k dalším zemím, které zvažují digitální měnu

Podle mexické vlády by země mohla mít vlastní digitální měnu už v roce 2024.

Mexiko chce mít v roce 2024 vlastní digitální měnu, oznámila mexická vláda na sociálních médiích na samém konci minulého roku. Vláda dodala, že vlastní digitální měnu považuje za důležitý krok pro finanční inkluzi.

Informaci nicméně nepotvrdila mexická centrální banka, Banxico, která je politicky nezávislá na vládě. Jeden ze zaměstnanců centrální banky, který si nepřál být jmenován, sdělil, že vládní informace byla neoficiální.

Banka ale ve zprávě zveřejněné 17. prosince potvrdila, že „pracuje na studii a vývoji platformy zaměřené na zavedení digitální měny“. Neuvedla však žádné podrobnosti o načasování.

Několik centrálních bank po celém světě zkoumá možnosti zavedení digitálních měn, protože se obávají, že by kryptoměny jako bitcoin mohly oslabit vládní kontrolu nad měnovou politikou.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.