Největší mobilní operátor v Rusku zavedl služby Uber

Bloomberg. Ruská mobilní telefonní společnost MTS začala nabízet možnosti najmout si taxi online, nebo zdravotních konzultací prostřednictvím videa. MTS je největší ruská společnost nabízející služby mobilní komunikace.

Cílem novým aplikací je zvýšit zisky společnosti. MTS během října navázala spolupráci s firmou Uber Technologies. Stalo se tak poté, co společnost Uber souhlasila s tím, že spojí svoje operace v Rusku se svým ruským rivalem společností Yandex NV. Tyto digitální služby by měly představovat 10 % prodejů společnosti MTS během prvních let a později snad i polovinu jejích prodejů, píše Bloomberg s odkazem na slova šéfa marketingu MTS Vjačeslava Nikolajeva.

Společnost MTS se rozhodla k tomuto kroky, aby zvýšila konkurenci na ruském trhu s taxi službami.

Ruská společnost se potýká s problémem, který je globální: pokles cen za hlasové služby spojený s velkorysými cenovými nabídkami na připojení k Internetu. Ruské ceny telefonních služeb jsou přitom jedny z nejnižších na světě. MTS už zavedla na 20 mobilních aplikací, které by ji měly pomoci zvýšit zisky. Zároveň plánuje zredukovat síť svých kamenných obchodů.

MTS ztratila asi 2,4 % tržní hodnoty svých ročních podílů, což dělá v tržní ceně asi 505 miliard rublů. Její ruští konkurenti Veon 0,8 % a MegaFon o 10 %.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.