Britská zábavní loď zničila 19 tisíc metrů čtverečních korálových útesů

AP. Podle informací Associated Press indonéská vláda sdělila, že zábavní loď, kterou provozuje britská firma Noble Caledonia zničila na počátku března 19 tisíc metrů čtverečních korálových útesů v oblasti Raja Ampat v Západní Papui.

Poškození se ukázalo mnohem větší, než byly první odhady a ministerstvo zahraničí Indonésie bude požadovat kompenzace. Podle indonéského ministerstva pro námořní záležitosti se jedná o takový rozsah škod, které jsou nevratné.

Zdá se, že kapitán lodi provedl rychlý manévr a odplul přes Bitung a Filipíny, aniž by počkal na konkrétní hodnocení škody na místě. Místní nyní očekávají od kapitána lodi omluvu a vyjádření lítosti.

Londýnská společnost Noble Caledonie už přiznala odpovědnost za škody a sdělila, že se bude snažit o „férové a realistické vyrovnání“. Úředníci z ministerstva prostředí a lesů pracují nad odhadnutím škody.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.