Ukrajina je připravena přijmout pár oblastí Ruska, vzkázal vicepremiér země

Vicepremiér Dmytro Kuleba reagoval na podobná slova předsedy ruské Dumy Vjačeslava Volodina.

Ukrajinský vicepremiér Dmytro Kuleba reagoval na slova předsedy ruské Dumy Vjačeslava Volodina tím, že Ukrajina je připravena přijmout „pár oblastí“ Ruska. Volodin se před tím nechal slyšet, že Ukrajině hrozí riziko odchodu několika oblastí ze soustavy státu.

„Volodin vyhrožuje odchodem některých oblastí ze soustavy Ukrajiny. Jsem nucen ho zklamat: nikdo se nikam nechystá. Zato jsme připraveni přijmout pár oblastí Ruské federace. Kvůli obnovení historické spravedlnosti, demokratické vlády a uvedení evropských standardů života“, napsal Kuleba na Twitteru.

Volodin před tím řekl, že nacionalismus a potlačování menšin mohou na Ukrajině vést k odchodu několika oblastí ze soustavy země. Slova předsedy ruské Dumy Volodina padla v souvislosti s tím, že ukrajinská delegace na fóru OSN se snažila narušit vystoupení Ruslana Balbeka, poslance ruské Dumy za Krym.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.