Rusko bude v Arktidě cvičit zasažení nadzvukového cíle

Rusko bude cvičit detekování, doprovod a zásah nadzvukového cíle.

Do konce roku provede Rusko v Arktidě zkušební palbu „moderním systémem protiraketové obrany“ s praktickým zachycením nadzvukového cíle, uvedla agentura RIA Novosti s odkazem na informovaný zdroj.

„Komplex bude muset hypersonický cíl detekovat, doprovázet a zasáhnout,“ řekl zdroj.

Jaký konkrétní komplex se má plánovaného cvičení zúčastnit není jasné, nicméně podle zdroje by měl být cíl zasažen na vzdálenost stovek kilometrů.

Letos v září provedla ruská Severní flotila rozsáhlé cvičení v Arktidě. Manévry se konaly ve vodách Barentsova, Karského a Moře Laptěvů, u souostroví Země Františka Josefa a na Novosibirských ostrovech. Cvičení se zúčastnilo až 8 000 vojáků, byly nasazeny tanky, obrněná bojová vozidla, minomety, několik raketometů atd.

Podle informací CNN z října 2021 USA neuspěly při testování své nadzvukové rakety. Podle nepotvrzených informací některých médií se nezdařil ani další, již třetí, americký test provedený před několika dny.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.