Ilona Švihlíková: Týden podle !Argumentu 21: Daň z bohatství by byla revolucí

Podcast: Ilona Švihlíková se ohlíží za událostmi minulého týdne v Česku i v zahraničí. Dnešními tématy jsou mimo jiné kulturní války a boje o minulost, daň z bohatství jako revoluce nebo otazníky nad českou politikou jedné Číny.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

nově nabízíme nový a doplňující formát našeho obsahu – podcasty. Prosíme, berte zatím naše podcasty s rezervou. Vznikají svépomocí – s nulovými náklady za odborné služby. Pokud nás chcete v této aktivitě podpořit, tak to lze učinit formou dobrovolného předplatného. Předplatné nám pomáhá udržet se nad vodou, ale také se dál rozvíjet. Umožňuje nám také nabízet bezplatný obsah, a to navzdory současnému trendu placeného vstupu. Vaše pomoc je velmi důležitá pro existenci časopisu. Děkujeme, že jste solidární.

Co Vám nemělo za poslední týden ujít?

V zahraničním okénku se podíváme na kulturní války na Západě, návrat tématu daně z bohatství, na fiskální obrat Německa, francouzskou podporu leteckému průmyslu nebo na aktální dění kolem Libye. Z českých témat reflektujeme nápady na sjednocení pravice v ČR, otázky ekonomické pomoci a podmíněnosti státní pomoci, státní podporu společnosti Smart Wings či tchajwanské otázníky nad českou politikou jedné Číny. Udělíme ceny borec a lůzr týdne.

Příjemný poslech!

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.