Putin se opřel do ruského nacionalismu. Rusku škodí

Ruský lídr nazval heslo Rusko Rusům „jeskynním nacionalismem“, který vede k vnitřní destabilizaci země.

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že ruský „jeskynní nacionalismus“ Rusku škodí. Člen jakékoliv etnické skupiny by se měl v Rusku cítit jako ve své vlasti. Ruský prezident zdůraznil, že Rusko je mnohonárodnostní země s mnoha náboženskými vyznáními.

Putin dále uvedl, že ruský národ je státotvorným národem, a tedy základem mnohonárodnostní země. Proto je také právě ruský národ zainteresován v uchování Ruska. „Pokud se na tento problém podíváme z této perspektivy, pochopíme, že jeskynní nacionalismus, jehož heslem je Rusko Rusům jenom Rusům škodí, škodí i Rusku a vede k jeho vnitřnímu rozkolísání.“

Ruský lídr dále sdělil, že za stávajících podmínek je nezbytné zajistit v Rusku respektování a rozvoj kultury každého národa, jeho historie a původu, včetně ruštiny. Putin míní, že to představuje zákon jednoty země.

Vladimir Putin se proti ruskému etnickému nacionalismu vymezil v minulosti opakovaně.

Ilustrační foto: Autor – Kremlin.ru

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.