EU: Zemědělci mají možnost se vyjádřit v on-line průzkumu

Jak upozornila Evropská komise na svém webu, 7. března byl zahájen online průzkum, „jehož cílem je přímo shromáždit názory zemědělců v EU“.

Průzkum bude probíhat od 7. března do 8. dubna a bude klást krátké otázky, které jsou k dispozici ve všech jazycích EU. Odpovědi zemědělců poskytnou cennou zpětnou vazbu, která jim umožní pochopit jejich hlavní zdroje obav.

Průzkum pomůže určit zdroje administrativní zátěže a složitosti vyplývající z pravidel SZP a dalších pravidel pro potraviny a zemědělství, a to jak ve vztahu k jejich uplatňování na vnitrostátní úrovni, tak i k povinnostem v oblasti zaznamenávání a podávání zpráv, které s nimi souvisejí. Předběžné výsledky budou předloženy již v polovině dubna. Současně budou uspořádány rozhovory se zemědělskými organizacemi s cílem doplnit obrázek. Podrobnější analýza pak bude zveřejněna na podzim 2024.

Dotazník je dostupný na tomto odkazu.

Redakčně zkráceno a upraveno. Zdroj: Evropská komise

 

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.