Náklady na energii a regulace vedou k drastickému snížení výroby oceli v německé továrně

Výrobce oceli Thyssenkrupp oznámil výrazné snížení výroby ve svém závodě v Duisburgu na západě Německa, což povede i ke snížení počtu pracovních míst pro zhruba 13 000 zaměstnanců, uvedla veřejnoprávní televize WDR.

Clean Energy Wire: Největší výrobce oceli v zemi uvedl, že k rozhodnutí snížit výrobu oceli v Duisburgu o zhruba dva miliony tun ročně přispěly vysoké náklady na energii a přísná regulace snižování emisí. Mezi další důvody patří „rostoucí tlak ze strany dovozu, zejména z Asie“, a obecně obtížné tržní prostředí v ocelářském průmyslu. Společnost neupřesnila, kolika pracovních míst se toto rozhodnutí dotkne, ale uvedla, že povede ke snížení výroby, zpracování a administrativy. 12. dubna se měli v Duisburgu sejít zástupci rady zaměstnanců společnosti, aby jednali s vedením společnosti Thyssenkrupp a zajistili koordinaci kroků, které povedou k záchraně co největšího počtu pracovních míst.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.