Irsko se zaměřilo na mentální zdraví v souvislosti s pandemií a karanténami

Pravidelné cvičení a spánek, vyvážená strava a relaxace spolu s pomocí druhým jsou recepty, jak zvládnout současný stres.

Irsko se zaměřilo na mentální zdraví lidí v době karantény, která je spojena se současnou pandemii koronaviru. Irská zdravotní služba, Health Service Executive, vydala návod, který se zaměřil na mentální zdraví.

Materiál doporučuje lidem v současné izolaci, aby se věnovali pravidelnému cvičení a také pravidelnému spánku, snažili se o vyváženou stravu a praktikovali relaxační techniky.

Podle hlavního lékaře Tonyho Holohana se tento týden ukáže jako klíčový pro boj se šířením nebezpečného koronaviru. Podle pondělních údajů mělo Irsko celkem 221 případů nemocných a dva mrtvé.

Irsko není první zemí, která vydala konkrétní doporučení ohledně mentálního zdraví. Také Světová zdravotnická organizace připravila doporučení, která mají lidem pomoci se vyrovnat se stresem, který současná krize vyvolává.

Rady jsou určeny pro lidi, kteří se ocitají v nejrůznějších úlohách, včetně pracovníků ve zdravotnictví, týmových vedoucí, lidí v izolaci, lidí, kteří se starají o děti i pro všechny další obyvatele. Jedna z rad zní: Chraň sám sebe a podporuj druhé. Pomoc jiným lidem v době, kdy ji potřebují, pomůže nejen jim, ale i těm, kteří pomoc poskytnou.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.