Trumpova řeč ke Dni nezávislosti: Chtějí nás umlčet

Letošní oslavy Dne nezávislosti poznamenala volební kampaň, pandemie a protesty proti rasismu.

Navzdory koronavirové epidemii chtěl prezident Donald Trump oslavit Den nezávislosti s tisícovkami příznivců. Na hoře Rushmore měl řeč, která neměla smířlivý tón. Znovu zaútočil na účastníky protestů proti rasismu.

Trump využil Dne nezávislosti k tomu, aby zaútočil na členy protestního hnutí proti rasismu. Uvedl, že se jedná o „nelítostnou kampaň, která má smazat naše dějin“. Nicméně silný a hrdý americký národ nedovolí, aby mu někdo vzal jeho dějiny a kulturu, uvedl dále prezident.

Trump také požadoval ukončení útoku na „naši svobodu“. Tvrdí, že pod heslem sociální spravedlnosti se skrývá pokus zničit nejen spravedlnost, ale celou společnost. Trump dále řekl, že „nás chtějí umlčet, ale my se nenecháme.“

Jeho příznivci volali „další čtyři roky“, neboť oslavy Dne nezávislosti byly nutně poznamenány kampaní, která vyvrcholí prezidentskými volbami dne 3. listopadu. V průzkumech si ovšem Trump nevede dobře, jedním z důvodů je i koronavirová krize.

Virus se v USA stále intenzivněji šíří. Univerzita Johns Hopkinse uvedla další rekord – v USA se během 24 hodin nakazilo skoro 58 000 lidí. Prozatím USA vykazují 2,79 milionů nakažených. Nemoci v USA podlehlo přes 129 000 lidí.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.