Ilona Švihlíková: Týden podle !Argumentu 27: ČNB nakupuje rekordně drahé zlato…na mince!

Podcast: Ilona Švihlíková se ohlíží za událostmi minulého týdne v Česku i v zahraničí. Dnes například i o tom, jak ČNB razí nový světový trend: zlaté pamětní mince místo zlatých rezerv.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

nově nabízíme nový a doplňující formát našeho obsahu – podcasty. Prosíme, berte zatím naše podcasty s rezervou. Vznikají svépomocí – s nulovými náklady za odborné služby. Pokud nás chcete v této aktivitě podpořit, tak to lze učinit formou dobrovolného předplatného. Předplatné nám pomáhá udržet se nad vodou, ale také se dál rozvíjet. Umožňuje nám také nabízet bezplatný obsah, a to navzdory současnému trendu placeného vstupu. Vaše pomoc je velmi důležitá pro existenci časopisu. Děkujeme, že jste solidární.

Co Vám nemělo za poslední týden ujít?

V zahraniční části uslyšíte následující témata: proč byl summit Evropské rady a fond obnovy tak významný, firma Huawei má problémy, Francie a radikální islamismus, opětovné zavádění roušek a dalších opatření v Rakousku a dalších zemích, situace v Libyi, obavy z druhé vlny pandemie v Německu, katastrofa v USA a další.

Z českých témat Ilona hovoří o zmatcích kolem vládních opatření proti koronaviru ve stylu “včera, dnes a zítra”, o rychlodostavbě JE Dukovany, zlatých nákupech České národní banky za rekordní ceny a na paměntní mince, o zlepšování vztahů s Ruskem nebo o novém filmu o Václavu Havlovi. Nehybí borec a lůzr týdne. Celý podcast je k poslechu zde (později na kanálu YouTube zde):

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.