Bundestag odsoudil pronásledování Juliana Assange jako útok na svobodu tisku

Německý Spolkový sněm poprvé důrazně odsuzuje psychické mučení novináře Juliana Assange v britské vazbě a s tím spojený útok na svobodu tisku v Německu a Evropě.

6. července německý Spolkový sněm projednal petici, která se týká zakladatele WikiLeaks Juliana Assange.

Předsedkyně parlamentní skupiny Die Linke ve výboru pro zahraniční věci Sevim Dagdelenová k hlasování řekla: „Rozhodnutí německého Bundestagu o životě a svobodě Juliana Assange je historickým rozhodnutím. Poslanci ze všech parlamentních skupin se již několik let společně zasazují o propuštění Juliana Assange a nyní o tom rozhodl i parlament. Německá vláda musí konečně přestat s nečinností, respektovat hlasování Bundestagu a tlačit na své partnery v USA a Velké Británii, aby ukončili politické pronásledování Juliana Assange. Do vězení nepatří ti, kdo odhalují válečné zločiny, ale ti, kdo je páchají a nařizují.“

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.