Krupobití

Glosa s podcastem: Ivan Hoffman píše o tom, proč by mělo být jednodušší zlikvidovat laboratoře vyvíjející špatnosti, než zabránit krupobití.

Flowers Never Bend With The Rainfall. Vím to od Simona a Garfunkela už padesát let. A teď v pátek mne napadlo, že to snad platí i pro kroupy, které nevypadaly tak hrozivě, že by to rostliny neměly přežít. Je to ale jako s Covidem. Skutečný rozsah devastace se může projevit až časem. Zatím se zdá, že krupobití nezlikvidovalo jahody, ale viditelně chřadne třeba cibule. Je-li odkázána na fotosyntézu, má to spočítané. A temné obavy se nás čtyři dny po krupobití zmocňují i při pohledu na křehké sazenice rajčat, které se kvůli absenci jara dostaly na záhon s velkým zpožděním. Rajče je přitom nenahraditelnou plodinou. V obchodě lze koupit pouze jeho kontaminovaný falzifikát z dovozu, zatížený navíc ostře sledovanou uhlíkovou stopou, jež činí takovéto rajče nejen chuťově, ale také ekologicky a morálně neakceptovatelným i s řetězci, co ho k nám ve velkém pašují.

Krupobití není kaše, co vychladne. Je to jako s Covidem. S odvoláním na zahraniční tajné služby se už smí napsat, že virus zřejmě nevznikl sám od sebe, ale unikl z laboratoře. Vědci, kteří na rozdíl od politiků a doktorů nepracují s informacemi nýbrž s apolitickým mikroskopem, to vědí od začátku. Konstatují, že se virus nechová jako přírodní izoláty, že se vymyká všemu, co kdy viděli a že je sice z netopýra, ale je upravený aby infikoval lidi.

Problém s pravdou je na rozdíl od konspirace v tom, že když se řekne „A“, nelze se nezeptat na „B“. Je-li virus z laboratoře, je třeba zjistit ze které. A pokud pohled do mikroskopu říká, že druhou i třetí vlnu mají na svědomí viry, které nemají nic společného s tím původním, logicky se nabízí otázka, zda viry z laboratoří, kde jsou vyvíjeny, aby infikovaly lidi, unikají nedopatřením anebo schválně.

Stále nevíme, co ještě špatného prodělaný Covid s lidským organismem udělá. Možná by to mohli vědět vědci z laboratoří, kteří ho vyvíjejí. Už to je důvod proč by jim tajné služby měly jít po krku. Například přes jejich sponzory. Zlikvidovat laboratoře na vývoj špatností by mělo být snazší, než zabránit krupobití. Třeba máme větší šanci přežít, než potlučená rajčata.

Na YouTube ZDE

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.