Německá zpráva o antisemitismu: židé se cítí ohroženi muslimy

ARD Tagesschau. Přistěhovalectví muslimů znejišťuje židovské obyvatele v Německu stále více. Vyplývá to ze zprávy expertní komise o antisemitismu, o které napsal  zpravodajský portál televizní stanice ARD Tagesschau. Ovšem největší nebezpečí podle studie představují nadále pravicoví extrémisté.

Židé v Německu vnímají antisemitismus mezi muslimy jako stále větší problém. Na základě každodenních antisemitských zkušeností se židé v Německu stále více obávají o svou bezpečnost. Experti proto požadují zlepšenou evidenci a potrestání antisemitských trestných činů i posílení poradenství pro ty, kteří jsou antisemitismem postiženi.

Zaznívají ale i varování před unáhlenými závěry. Nadále je to tábor extrémní pravice, který je největším nositelem antisemitismu v Německu. Pravicový extrémismus ovšem jako hlavní nositel antisemitismu ve vnímání vzhledem k vlně uprchlíků ustoupil do pozadí.

Je potřeba sledovat antisemitismu u muslimů, ale také není možné ho bagatelizovat u pravicových extrémistů, napsala zpráva.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.