Kolem amerických torpédoborců se rojily neznámé objekty. Jednalo se o UFO?

V létě 2019 se kolem amerických válečných lodí objevily cizí, neidentifikovatelné létající objekty. Nejde o první případ.

Blízká setkání nejsou na volném moři ničím novým. Ruské námořnictvo v roce 2009 odtajnilo své záznamy o pozorování UFO za studené války, píše v textu pro Asia Times Dave Makichuk.

Podle všeho je 50 % takových situací spojeno s oceány a 15 % potom s jezery. „Při několika příležitostech přístroje zachytily hmotné objekty pohybující se neuvěřitelnou rychlostí,“ vzpomínal jeden z velitelů ponorky. Výpočty pak ukázaly, že se jednalo o rychlost asi 230 uzlů, což odpovídá 400 km/h.

Vypadalo to, že předměty odporovaly fyzikálním zákonům, což vedlo k jedinému vysvětlení: tvorové, kteří tyto předměty vytvořili, mají vyspělejší technologii.

V ruském jezeře Bajkal měli vojenští potápěči narazit v hloubce 160 stop na „skupinu humanoidních tvorů oblečených do stříbřitých obleků“. Během následné honičky zemřeli tři lidé, uvedla pak stanice FOX News.

Noviny New York Post napsaly před časem o záhadných létajících objektech, které v roce 2019 opakovaně obtěžovaly americké válečné lodě na pobřeží Kalifornie. Neznámé vzdušné koráby, popsané v lodních denících jako „Unmanned Aerial Vehicles (UAV) /bezpilotní letadla“, hned několik dní přelétávaly kolem tří torpédoborců.

Kolem lodí USS Kidd, USS Rafael Peralta a USS John Finn se v červenci 2019 vyrojilo celkem šest dronů, které prováděly drzé manévry.

„Kidd zaznamenala UAV nad námi,“ píše se v jednom z lodních deníků ze 14. července 2019.

„Identifikováno bílé světlo vznášející se nad přistávací plochou lodí,“ hlásil další lodní záznam.

„Dva UAV spatřeny na pravém křídle,” hlásal deník lodi USS Rafael Peralta a o šest minut později následoval další záznam: „Čtyři UAV spatřeny na pravém můstku.“

Plavidla námořnictva, která jsou vybavena senzory, radary, termovizí a elektrooptickými systémy, nedokázala tyto drony sledovat, když zmizely.

A zdá se, že celá záležitost zůstává v centru pozornosti i nadále.

Americký admirál Michael Gilday odpovídal nedávno na přímé otázky novinářů ohledně těchto incidentů u kulatého stolu.

Na otázku Jeffa Schogola z časopisu Task & Purpose, zda námořnictvo s jistotou identifikovalo některé z dotčených letounů, Gilday odpověděl:

„Ne. Jsem si těchto pozorování vědom, a jak se uvádí, byla zaznamenána i další pozorování letců ve vzdušném prostoru a dalšími loděmi nejen Spojených států, ale i dalších národů – a samozřejmě i dalších složek v rámci spojených sil.“

Podle amerického admirála byla všechna zjištění shromážděna a jsou nyní předmětem analýzy. Závěru zatím dosaženo nebylo. Admirál uvedl, že byl ale nastaven vhodný analyzační proces v rámci spojených sil. Není jasné, zda měl admirál Gilday na mysli jednotku UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force),  tj. jednotku pro neidentifikovatelné vzdušné fenomény, která vznikla loni v srpnu za účelem zkoumání „vpádu nepovolených letadel do našich výcvikových prostorů nebo vymezeného vzdušného prostoru“.

Senátem požadovaná zpráva o neidentifikovaných vzdušných jevech má být hotová ještě letos.

Gilday na otázku, zda je možné považovat některé stroje za „mimozemské“, odpověděl: „Ne, k tomu se nemohu vyjádřit, nemám k tomu žádné indicie.“

Podle informací NBC News, létalo kolem válečných lodí v podmínkách špatné viditelnosti v průběhu několika dní až šest bezpilotních letounů, které blikaly světly a vyvolaly na palubě bezpečnostní opatření.

Lety dronů se uskutečnily v blízkosti ostrova San Clemente, který je základnou pro citlivá vojenská zařízení, včetně výcvikového střediska Navy SEAL, jediné živé střelnice (z břehu na lodě) a letiště.

Psali jsme

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.