Utajovaná dohoda s USA měla zachránit plynovod Severní proud 2

Vedení Spolkové republiky je připraveno obětovat peníze občanů i německé klimatické cíle za účelem dokončení plynovodu Severní proud 2.

Jak jsme informovali již loni, Spolková vláda se pokusila zachránit kontroverzní plynovod Severní proud 2 finanční nabídkou.

Spolkový ministr financí a vicekancléř Olaf Scholz přislíbil USA 1 miliardu eur z německých daní za špinavý břidlicový plyn (získavaný frakováním), pokud nechají uskutečnit projekt plynovodu Severní proud 2.

Důkazem je dokument ze dne 7. srpna 2020, který byl dosud utajován. Ukazuje, že politické vedení Spolkové republiky je připraveno obětovat peníze občanů i německé klimatické cíle za účelem dokončení ruského plynovodu Severní proud 2. Tajná dohoda je katastrofická nejen pro klima, což nyní jednoznačně dokazuje organizace se zaměřením na životní prostředí Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Organizace pro ochranu životního prostředí a ochranu spotřebitelů chce mimo jiné vědět, zda nabídka tehdejší Trumpově administrativě platí i pro novou Bidenovu administrativu. Požaduje také vysvětlení k ospravedlnění tohoto porušení vlastních závazků a příslibů v oblasti klimatu, stejně jako promrhání jedné miliardy eur z daní občanů a proč vůbec vláda zaujímá tento postoj.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.